Wok

100
6
Wok

På 90-talet kom wokpannan in i det svenska köket och den är definitivt här för att stanna. Med nudlar och de typiska asiatiska smaksättarna lime, soja och sambal som bas är möjligheterna till variation många. Här knäcker du dessutom några ägg i pannan för en krämigare och matigare wokrätt.

Wok

Ingredienser

4 portioner

Sojablandning

2 msk limesaft
3 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sambal oelek

Wok

2 morötter
1 röd paprika
125 g salladslök
4 port risnudlar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
180 g böngroddar
4 ägg
150 g salladsärtor
salt
peppar

Till servering

100 g jordnötter
gärna koriander

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

100

Kommentarer

Catrin

2022-03-29

Supergott! Vi la till kyckling och det var pricken över i!

Katrine

2022-03-13

En helt ok rätt som vi dessvärre fick utesluta nötterna i p.g.a nötallergi i familjen. Barnen saknade dock kycklingen i😆.

Jelena

2021-01-24

Familjen älskade maten och idag får jag äran att göra om det. Dock saknade jag själv lite mera sälta i maträtten. .