Wok

69
4
Wok

På 90-talet kom wokpannan in i det svenska köket och den är definitivt här för att stanna. Med nudlar och de typiska asiatiska smaksättarna lime, soja och sambal som bas är möjligheterna till variation många. Här knäcker du dessutom några ägg i pannan för en krämigare och matigare wokrätt.

Skriv ut
Wok

Ingredienser

4 portioner

Sojablandning

2 msk
limesaft
3 msk
japansk soja
1 msk
strösocker
2 tsk
sambal oelek

Wok

2
morötter
1
röd paprika
125 g
salladslök
4
port risnudlar
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
180 g
böngroddar
4
ägg
150 g
salladsärtor
-
salt
-
peppar

Till servering

100 g
jordnötter
-
gärna koriander

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Jelena

1/24/2021

Familjen älskade maten och idag får jag äran att göra om det. Dock saknade jag själv lite mera sälta i maträtten. .

Emma

9/20/2020

Väldigt gott, smakade dock lite klent så till andra omgången dubblerade vi sojamängden för ett mer smakrikt resultat (försiktigt med limen dock). Enkelt och gott!

Liselotte

7/13/2020

Nästan exakt samma ingredienser som i erat recept på Pad tai. Mkt gott tog de grönsaker jag hade hemma, broccoli squash salladslök paprika. Funkade utmärkt.

Testa liknande recept