Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wok

På 90-talet kom wokpannan in i det svenska köket och den är definitivt här för att stanna. Med nudlar och de typiska asiatiska smaksättarna lime, soja och sambal som bas är möjligheterna till variation många. Här knäcker du dessutom några ägg i pannan för en krämigare och matigare wokrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sojablandning: Pressa limen och blanda saften med soja, socker och sambal i en skål.
  2. Wok: Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  3. Skala och dela morötterna på längden och skiva dem tunt.  Dela, kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva salladslöken.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola dem i ljummet vatten och låt rinna av.
  5. Stek morötter och paprika i oljan i en wokpanna eller stor kastrull ca 3 minuter. Pressa i vitlöken och vänd ner salladslök och böngroddar.
  6. Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i woken. Rör runt medan äggen stelnar.
  7. Vänd ner nudlar och salladsärtor i woken. Tillsätt sojablandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och eventuellt extra sambal oelek.
  8. Till servering: Grovhacka jordnötterna och strö över dem. Toppa gärna med koriander.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Sojablandning
  • 2 msk limesaft
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sambal oelek
Wok
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 125 g salladslök
  • 4 port risnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 180 g böngroddar
  • 4 ägg
  • 150 g salladsärtor
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 100 g jordnötter
  • gärna koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?