Wok
På 90-talet kom wokpannan in i det svenska köket och den är definitivt här för att stanna. Med nudlar och de typiska asiatiska smaksättarna lime, soja och sambal som bas är möjligheterna till variation många. Här knäcker du dessutom några ägg i pannan för en krämigare och matigare wokrätt.
Ingredienser
4 portioner
Sojablandning
2 msk limesaft
3 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sambal oelek
Wok
2 morötter
1 röd paprika
125 g salladslök
4 port risnudlar eller äggnudlar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
180 g böngroddar
4 ägg
150 g salladsärtor
salt
peppar
Till servering
100 g jordnötter
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt smaklöst tråkigt nog..
Sara
2023-01-03Riktigt gott!
Karin eva
2022-11-06Supergott! Vi la till kyckling och det var pricken över i!
Catrin
2022-03-29