Minijitterbuggare

4
1
Minijitterbuggare

En kaka som faktiskt är döpt efter en populär dans på 40-talet är jitterbuggaren. Den bakas på både mördeg och maräng vilket ger den ett ”svängigt” utseende. För att marängen inte ska flyta ut är det viktigt att äggvitan vispas till ett fast skum innan den breds ut över degen.

Skriv ut
Minijitterbuggare

Ingredienser

ca 50 st

Deg

2 1/4 dl
vetemjöl (2 1/4 dl motsvarar 135 g)
1/2 dl
strösocker
100 g
smör
1
äggula

Fyllning

1
äggvita
1/2 dl
strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Märta

2021-03-29

Jättegod liten kaka men lite svår att få ihop även om man haft degen i kylen enligt receptet

Testa liknande recept