Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minijitterbuggare

En kaka som faktiskt är döpt efter en populär dans på 40-talet är jitterbuggaren. Den bakas på både mördeg och maräng vilket ger den ett ”svängigt” utseende. För att marängen inte ska flyta ut är det viktigt att äggvitan vispas till ett fast skum innan den breds ut över degen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda samman alla ingredienserna till mördegen. Låt degen ligga i kylskåpet ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar (för 50 kakor) och kavla ut varje del mellan plastfolie till en rektangulär kaka, ca 35 cm lång och 15 cm bred. 
  4. Fyllning: Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Bred marängen jämnt över mördegen. Rulla ihop varje degbit från långsidan med hjälp av plastfolien. Låt ligga i kylskåp minst 30 minuter så att det går lätt skära.
  5. Skär rullarna i ca 1 1/2 cm breda skivor och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12  minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 50 st
Deg
  • 2 1/4 dl vetemjöl (2 1/4 dl motsvarar 135 g)
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
Fyllning
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan