Minijitterbuggare
En kaka som faktiskt är döpt efter en populär dans på 40-talet är jitterbuggaren. Den bakas på både mördeg och maräng vilket ger den ett ”svängigt” utseende. För att marängen inte ska flyta ut är det viktigt att äggvitan vispas till ett fast skum innan den breds ut över degen.
Ingredienser
ca 25 kakor
Deg
2 1/4 dl vetemjöl (2 1/4 dl motsvarar 135 g)
1/2 dl strösocker
100 g smör
1 äggula
Fyllning
1 äggvita
1/2 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde enligt receptet och det finns inte en chans att få till 2 bitar med de mått som anges. I så fall blir degen bara ett par millimeter tjock o h väldigt svår att hantera. Och då handlar det inte ens om minikakor, snarare mikro... Provade att göra på dubbel sats och inte ens då fick man ut 50 normalstora kakor. Dock smakade dom bra....
Gunvor
2021-07-06Hej Gunvor! Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i receptet. Det ska bli ca 25 kakor. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20ja inte vet jag hur ni fick till 50kakor...
Gunvor
2021-07-01Hej Gunvor! Vi kavlade ut den till 35 cm och max 15 cm, då får man ut ca 50 kakor. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-06Jättegod liten kaka men lite svår att få ihop även om man haft degen i kylen enligt receptet
Märta
2021-03-29