Minijitterbuggare

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
3
Minijitterbuggare

En kaka som faktiskt är döpt efter en populär dans på 40-talet är jitterbuggaren. Den bakas på både mördeg och maräng vilket ger den ett ”svängigt” utseende. För att marängen inte ska flyta ut är det viktigt att äggvitan vispas till ett fast skum innan den breds ut över degen.

Minijitterbuggare

Ingredienser

ca 25 kakor

Deg

2 1/4 dl  vetemjöl (2 1/4 dl motsvarar 135 g)
1/2 dl  strösocker
100 g  smör
1   äggula

Fyllning

1   äggvita
1/2 dl  strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde enligt receptet och det finns inte en chans att få till 2 bitar med de mått som anges. I så fall blir degen bara ett par millimeter tjock o h väldigt svår att hantera. Och då handlar det inte ens om minikakor, snarare mikro... Provade att göra på dubbel sats och inte ens då fick man ut 50 normalstora kakor. Dock smakade dom bra....

Gunvor

2021-07-06

Hej Gunvor! Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i receptet. Det ska bli ca 25 kakor. ❤ Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-07-20

ja inte vet jag hur ni fick till 50kakor...

Gunvor

2021-07-01

Hej Gunvor! Vi kavlade ut den till 35 cm och max 15 cm, då får man ut ca 50 kakor. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-07-06

Jättegod liten kaka men lite svår att få ihop även om man haft degen i kylen enligt receptet

Märta

2021-03-29

Testa liknande recept

Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sviskonkompott
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glace au four
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga