En kaka som faktiskt är döpt efter en populär dans på 40-talet är jitterbuggaren. Den bakas på både mördeg och maräng vilket ger den ett ”svängigt” utseende. För att marängen inte ska flyta ut är det viktigt att äggvitan vispas till ett fast skum innan den breds ut över degen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Kommentarer
Gunvor
2021-07-06Jag gjorde enligt receptet och det finns inte en chans att få till 2 bitar med de mått som anges. I så fall blir degen bara ett par millimeter tjock o h väldigt svår att hantera. Och då handlar det inte ens om minikakor, snarare mikro... Provade att göra på dubbel sats och inte ens då fick man ut 50 normalstora kakor. Dock smakade dom bra....
Redaktionen ICAse
2021-07-20Hej Gunvor! Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i receptet. Det ska bli ca 25 kakor. ❤ Hälsningar Elina
Gunvor
2021-07-01ja inte vet jag hur ni fick till 50kakor...
Redaktionen ICAse
2021-07-06Hej Gunvor! Vi kavlade ut den till 35 cm och max 15 cm, då får man ut ca 50 kakor. Lycka till nästa gång! Hälsningar Michelle
Märta
2021-03-29Jättegod liten kaka men lite svår att få ihop även om man haft degen i kylen enligt receptet