Sviskonkompott

Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sviskonkompott

En typisk svensk efterrätt i början av 1900-talet bestod ofta av en fruktkompott. I denna snabblagade sviskonkompott kan du använda torkade katrinplommon eller färska sviskon. Serveras kall.

Sviskonkompott

Ingredienser

8 portioner
200 g sviskon eller katrinplommon
2 msk strösocker
4 dl vatten
200 g torkade aprikoser

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott o lättlagat

    Rose-marie

Näringsvärde per portion

Energi572 KJ / 137 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater29 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Minijitterbuggare
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Schackrutor
    Betyg 4 av 5.891 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stockholmskakor
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porchetta
    Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodpudding
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad