Artistkompott med giftas
Kompott var en självklarhet på det tidiga 1900-talets middagsbord. I en så kallad artistkompott kan du ta ut svängarna med färgglada frukter som apelsin, vindruvor, plommon, banan – och vin! Servera med glass eller giftas och mandelbiskvier.
Ingredienser
8 portioner
Artistkompott
1 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
2 dl torrt mousserande vin eller äppelcider
3 msk körsbärssylt eller körsbärsmarmelad
1 äpple
1 päron
4 apelsiner
3 bananer
40 röda vindruvor
Giftas
2 dl krossade mördegskakor eller söta skorpor
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl körsbärssylt eller körsbärsmarmelad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1481 KJ / 354 kCal
Fett9 g
Salt0.09 g
Kolhydrater60 g
Protein3 g
Kommentar
Vad är giftas?
Elin
2022-04-03