Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Torsk inlindad i knaprig bacon är förvånansvärt gott och lättlagat. Extra god smak får fisken av den härliga örtpurén som gnids in rikligt innan bacon lindas runt. Fisken serveras tillsammans med en läcker quinoasallad med champinjoner, ruccola och riven parmesanost.

Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 st frysta torskryggfiléer (4 port motsvarar ca 500 g)
12 skivor bacon

Örtpuré

1 ask fryst basilika (à 30 g)
1 ask fryst persilja (à 30 g)
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
100 g soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd gärna oljan till marinaden)

Quinoasallad

2 dl quinoa
1 ask champinjoner (à 150 g)
1 påse rucola (à 60 g)
50 g riven parmesan
2 - 3 msk olivolja
1 lime
svartpeppar

Gör så här

00:06:00
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt lättlagat och gott. Behövs ingen sås till. Fisken blir väldigt saftig med örtpurén. Vi serverade med potatismos istället för quinoasallad.

    Frida

Testa liknande recept

  • Laxqueneller i currygryta
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad