Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Torsk inlindad i knaprig bacon är förvånansvärt gott och lättlagat. Extra god smak får fisken av den härliga örtpurén som gnids in rikligt innan bacon lindas runt. Fisken serveras tillsammans med en läcker quinoasallad med champinjoner, ruccola och riven parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Örtpuré: Hacka alla ingredienserna till örtpurén fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuré på alla sidor.
  3. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket (för 4 port).
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150°C (innertemperatur på ca 50-52°C).
  5. Quinoasallad: Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
  6. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel, skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten. Blanda quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad.
  7. Smaksätt salladen med pressad limejuice och svartpeppar.
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st frysta torskryggfiléer (4 port motsvarar ca 500 g)
  • 12 skivor bacon
Örtpuré
  • 1 ask fryst basilika (à 30 g)
  • 1 ask fryst persilja (à 30 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 100 g soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd gärna oljan till marinaden)
Quinoasallad
  • 2 dl quinoa
  • 1 ask champinjoner (à 150 g)
  • 1 påse ruccola (à 60 g)
  • 50 g riven parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?