Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
1
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Torsk inlindad i knaprig bacon är förvånansvärt gott och lättlagat. Extra god smak får fisken av den härliga örtpurén som gnids in rikligt innan bacon lindas runt. Fisken serveras tillsammans med en läcker quinoasallad med champinjoner, ruccola och riven parmesanost.

Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 st  frysta torskryggfiléer (4 port motsvarar ca 500 g)
12   skivor bacon

Örtpuré

1   ask fryst basilika (à 30 g)
1   ask fryst persilja (à 30 g)
1   klyfta vitlök
1 dl  olivolja
100 g  soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd gärna oljan till marinaden)

Quinoasallad

2 dl  quinoa
1   ask champinjoner (à 150 g)
1   påse rucola (à 60 g)
50 g  riven parmesan
2 - 3 msk  olivolja
1   lime
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Väldigt lättlagat och gott. Behövs ingen sås till. Fisken blir väldigt saftig med örtpurén. Vi serverade med potatismos istället för quinoasallad.

Frida

2016-11-13

Testa liknande recept

Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxqueneller i currygryta
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga