Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

10
1
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Torsk inlindad i knaprig bacon är förvånansvärt gott och lättlagat. Extra god smak får fisken av den härliga örtpurén som gnids in rikligt innan bacon lindas runt. Fisken serveras tillsammans med en läcker quinoasallad med champinjoner, ruccola och riven parmesanost.

Skriv ut
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 st
frysta torskryggfiléer (4 port motsvarar ca 500 g)
12
skivor bacon

Örtpuré

1
ask fryst basilika (à 30 g)
1
ask fryst persilja (à 30 g)
1
klyfta vitlök
1 dl
olivolja
100 g
soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd gärna oljan till marinaden)

Quinoasallad

2 dl
quinoa
1
ask champinjoner (à 150 g)
1
påse rucola (à 60 g)
50 g
riven parmesanost
2 - 3 msk
olivolja
1
lime
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Frida

2016-11-13

Väldigt lättlagat och gott. Behövs ingen sås till. Fisken blir väldigt saftig med örtpurén. Vi serverade med potatismos istället för quinoasallad.

Testa liknande recept