Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan
Torsk inlindad i knaprig bacon är förvånansvärt gott och lättlagat. Extra god smak får fisken av den härliga örtpurén som gnids in rikligt innan bacon lindas runt. Fisken serveras tillsammans med en läcker quinoasallad med champinjoner, ruccola och riven parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
4 st frysta torskryggfiléer (4 port motsvarar ca 500 g)
12 skivor bacon
Örtpuré
1 ask fryst basilika (à 30 g)
1 ask fryst persilja (à 30 g)
1 klyfta vitlök
1 dl olivolja
100 g soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd gärna oljan till marinaden)
Quinoasallad
2 dl quinoa
1 ask champinjoner (à 150 g)
1 påse rucola (à 60 g)
50 g riven parmesan
2 - 3 msk olivolja
1 lime
svartpeppar
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt lättlagat och gott. Behövs ingen sås till. Fisken blir väldigt saftig med örtpurén. Vi serverade med potatismos istället för quinoasallad.
Frida
2016-11-13