Svensk ”ceviche”

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Svensk ”ceviche”

En svensk variant på den latinamerikanska klassikern ceviche. Till den svenska cevichen använder du torsk som smaksätts med en citrondoftande marinad. Salladslök, pepparrot, kålrabbi, morötter och ett knippe med dill ger spänst och underbar smak.

Svensk ”ceviche”

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 dl ättika 12%
1 dl citronjuice
1 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk socker
1 msk salt

Torsk

450 g fryst torskrygg

Grönsaker

2 salladslökar
1 bit färsk pepparrot (1 bit motsvarar ca 3 cm)
1 kålrabbi
2 morötter
1 knippe dill
olivolja
svartpeppar från kvarn

Gör så här

00:20:00
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad torsk i folie
    Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad