Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svensk caesarsallad med kyckling

Svensk caesarsallad med kyckling är en fräsch sallad med prima ingredienser. Bland annat färskpotatis, sparris, morötter, kavring och romansallad. Rätten passar lika bra till lunch som middag under alla årstider!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela potatisen i halvor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av och svalna.
  2. Skär kavringen i tärningar. Rosta i en torr stekpanna på medelvärme tills de blir knapriga.
  3. Skär bort nedre delen på sparrisen. Skala morötterna. Koka sparris och morötter i saltat vatten, sparris 1-2 minuter och morötter 4-5 minuter. Ta upp och spola dem kalla.
  4. Blanda majonnäs, gräddfil, prästost och ansjovis. Mixa dressingen så att osten fördelas. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Lägg salladen på ett serveringsfat.
  6. Lägg potatis, sparris och morötter på salladen, ringla över dressing och strö på krutonger. Servera salladen med grillade kycklingfiléer.

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja), hoppa över osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g svensk färskpotatis
  • 6 skivor kavring
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 knippmorötter
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl fint riven prästost
  • 1 ansjovisfilé
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 krukor romansallad
  • 600 g färdiggrillade kycklingfiléer
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info