Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fyllda tomater från grillen

Tänker du grilla ikväll kanske dessa fyllda tomater kommer bli det saftiga tillbehöret till köttet, fisken eller fågeln. Tomaterna fyller du med en blandning av färska örter, lök och ansjovisfiléer med härlig sälta. Glöm inte osten på toppen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tomaterna och skär av ett lock. Gröp ur tomaterna med en liten sked. Det urgröpta kan sparas i kylskåp eller frys och användas i grytor eller soppor.
  2. Ställ tomaterna upp och ner så att de får rinna ur. Skala och hacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna ca 5 min. Låt ansjovisen rinna av. Blanda ner ansjovis och persilja i pannan och krydda med peppar. Låt fräset svalna.
  3. Blanda ner osten i fräset och fyll tomaterna. Lägg på tomatlocken. Ställ tomaterna på grillen och grilla dem en bart med locket uppåt ca 5 min. Servera tomaterna som förrätt medan resten av måltiden grillas eller som tillbehör till grillad fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 1 dl hackade örter t ex persilja, timjan, basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB