Tomat- och ansjovisfisk

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Tomat- och ansjovisfisk

En smakrik fiskrätt med en härlig tomatsås som får sälta från ansjovisen. Lättlagat och nyttigt middagsrecept som även passar utmärkt till matlådan ifall det skulle bli något över.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Tomat- och ansjovisfisk

Ingredienser

4 portioner
600 - 800 g  vit fiskfilé (t ex hoki)
1   liten ask ansjovisfiléer (à ca 50 g)
2 1/2 dl  italiensk tomatsås med crème fraiche
1 msk  ströbröd
1   knippe dill

För alla

Innehåller mjölk.
Gör gluten-och äggfri: använd glutenfritt/äggfritt ströbröd och kontrollera för säkerhets skull innehållet i såsen.

Gör så här

Tips

800 g fisk är egentligen lite för mycket för fyra personer, men många uppskattar att få lite över till matlådan. Fiskpaketen ligger ofta på 400 g.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och enkelt att tillaga.

Anna

2006-09-06

Snabb och smidig att laga. Det fanns en underton av kräftor som var mycket gott.

Birgitta

2006-02-10

Näringsvärde per portion

Energi1500 KJ / 360 kCal
Fett6 g

Testa liknande recept

Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bohuslänsk fiskpudding
Betyg 4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med fänkål och ost
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga