Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och ansjovisfisk

En smakrik fiskrätt med en härlig tomatsås som får sälta från ansjovisen. Lättlagat och nyttigt middagsrecept som även passar utmärkt till matlådan ifall det skulle bli något över.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Tina fisken om den är fryst.
  3. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Hacka ansjovisen och bre den över fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna.
  4. Lägg fisken i en smord, ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och tomatsåsen, strö över ströbröd.
  5. Stek fisken i övre delen av ugnen 15 -20 minuter. Hacka dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör gluten-och äggfri: använd glutenfritt/äggfritt ströbröd och kontrollera för säkerhets skull innehållet i såsen.

Tips

800 g fisk är egentligen lite för mycket för fyra personer, men många uppskattar att få lite över till matlådan. Fiskpaketen ligger ofta på 400 g.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g vit fiskfilé (t ex hoki)
  • 1 liten ask ansjovisfiléer (à ca 50 g)
  • 2 1/2 dl italiensk tomatsås med crème fraiche
  • 1 msk ströbröd
  • 1 knippe dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1500 kJ / 360 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden