Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

"Gumröra" på kavring

Ansjovis, ägg, crème fraiche och purjolök utgör grunden i den här livfulla, vackra och mumsiga gumröran som toppas med basilika och persilja och läggs upp på grov kavring.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i matfettet i en stekpanna.
  2. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Skala och hacka äggen. Blanda ansjovis, ägg och crème fraiche med purjolöken. Tillsätt basilika och persilja. Smaka av med peppar.
  3. Skär kavringen i trekanter. Fördela gumröran på kavringen. Garnera med basilika.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 burkar ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 krm peppar
  • 8 skivor kavring
Garnering
  • basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?