Gör så här
Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem kalla och skala.
- Skär kavringen i små tärningar och stek dem knapriga i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
- Lägg majonnäsen i en spritspåse. Låt ansjovisen rinna av. Hacka gräslöken.
- Mixa eller stöt kavringen till grova smulor i en mortel.
- Skär bort lite av botten på äggen så att de kan stå upp. Rulla äggen i kavringssmulet.
- Ställ äggen på ett fat, spritsa majonnäsen vid sidan om äggen. Lägg en ansjovisfilé vid varje ägg.
- Strö resten av kavringssmulet på fatet. Garnera med krassen och gräslöken.
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavring mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Tips
Pensla lite olja eller vatten på äggen så fäster kavringsmulet lättare.
Ingredienser
Portioner: 8 bufféportioner
- 8 ägg
- 2 skivor kavring
- 2 msk smör
- 1 1/2 dl majonnäs
- 8 ansjovisfiléer
- 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan