Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

Mer ägg? Självklart, det är ju faktiskt bara påsk en gång per år. Ställ äggen på ett fat efter att du rullat dem i stekta kavringssmulor och krasse. Spritsa majonnäs vid sidan av äggen och dekorera med ansjovis som ger sälta och strö över lite gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem kalla och skala.
  2. Skär kavringen i små tärningar och stek dem knapriga i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
  3. Lägg majonnäsen i en spritspåse. Låt ansjovisen rinna av. Hacka gräslöken.
  4. Mixa eller stöt kavringen till grova smulor i en mortel.
  5. Skär bort lite av botten på äggen så att de kan stå upp. Rulla äggen i kavringssmulet.  
  6. Ställ äggen på ett fat, spritsa majonnäsen vid sidan om äggen. Lägg en ansjovisfilé vid varje ägg.
  7. Strö resten av kavringssmulet på fatet. Garnera med krassen och gräslöken.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavring mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Pensla lite olja eller vatten på äggen så fäster kavringsmulet lättare.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 8 ägg
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1247 kJ / 298 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept