Marmelad på röda vinbär
Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 8 dl
1 l röda vinbär
1/2 dl vatten
1/2 vaniljstång
ev 2 msk rom
4 dl syltsocker med pektin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är baserat per dl.
Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g
Kommentarer
Gjort 2 satser och det blev 17,5-18 dl, mätte bättre.
Birgitta
2024-08-27Blev ca 7-8 dl, 3 medelstora burkar.
Birgitta
2024-08-27Håller med, inte tillräckligt söt. Tycker nog man hade kunnat ta en vaniljstång också.
Alexandra
2024-07-30