Marmelad på röda vinbär
Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 6 dl
1 l röda vinbär
1/2 dl vatten
1/2 vaniljstång
ev 2 msk rom
4 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är baserat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g
Kommentarer
Jag har gjort marmeladen flera gånger med rom och varje gång tänker jag att man kan halvera mängden vatten. Så nu skriver jag en kommentar om det för att jag kanske läser det nästa år. Men den har inte blivit för rinnig tycker jag ändå.
Annelie
2023-08-18Har testat att byta ut röda vinbär mot vita med utmärkt resultat.
Ola
2023-08-09Retfullt, men den stelnar ju inte😔. Skulle tagit syltsocker
Ingela
2023-08-08