Marmelad på röda vinbär

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
18
Marmelad på röda vinbär

Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser

ca 6 dl
1 l  röda vinbär
1/2 dl  vatten
1/2   vaniljstång
ev 2 msk  rom
4 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort marmeladen flera gånger med rom och varje gång tänker jag att man kan halvera mängden vatten. Så nu skriver jag en kommentar om det för att jag kanske läser det nästa år. Men den har inte blivit för rinnig tycker jag ändå.

Annelie

2023-08-18

Har testat att byta ut röda vinbär mot vita med utmärkt resultat.

Ola

2023-08-09

Retfullt, men den stelnar ju inte😔. Skulle tagit syltsocker

Ingela

2023-08-08

Näringsvärde per portion

Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g

Testa liknande recept

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad med röda vinbär
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Björnbärskompott med svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsmarmelad med ingefära
Betyg 3.8 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga