Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marmelad på röda vinbär

Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj vinbären. Lägg i en kastrull med vatten, vaniljstång och ev rom. Koka upp och låt koka ca 10 minuter, skumma av.
  2. Tillsätt strösocker och koka ytterligare ca 15 minuter. Häll upp den varma marmeladen i väl rengjorda glasburkar och sätt på locket. Låt svalna och förvara i kyl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 6 dl
  • 1 l röda vinbär
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 vaniljstång
  • ev 2 msk rom
  • 4 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1205 kJ / 289 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept