Svartvinbärsgelé

Gör din egen vinbärsgelé som passar utmärkt till grytor och fläsk, vilt och fågel. Det här receptet på svartvinbärsgelé består av endast fem ingredienser och är både enkel att göra och ljuvligt god.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1516 KJ / 363 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater82 g
Protein1 g
Kommentarer
7 stPerfekt
Mona
Kan ni använda riktiga måttenheter Tsk och msk!! Hur skall man veta hur mycket det är?? Gelén blev som vatten☹️
Jan gottfrid
Jag blandade svarta vinbär och gelé. Men blev inte så aptitligt som det ser ut på bilden tyvärr.
Maja
Tyvärr har nog flera som följ receptet fått ett dåligt resultat, då syltsocker som anges inte är lämpligt, det vet jag av egen erfarenhet och "Dansukker" är tydliga med att till gelé ska användas antingen vanligt socker eller gelésocker, Synd att publicera recept utan erfarenhet och kunskap, egna bär är en delikatess som ska användas med varsamhet, tycker jag.
Ann-charlotte
Smakar bra, men ack så konsistensen blev inte bra. Svår och dryg saft som inte ville rinna igenom, så jag undrar om receptet är gjort för endast mogna/övermogna bär kanske? Jag hade blandat nästan mogna och mogna bär, som brukar gå bra att göra gele på annars. Men det ville inte rinna igenom någon saft, det blev ju sylt av det hela redan i första steget, späde med massa vatten, och fick chansa till det för att kanske rädda bären.
Elisabet
Jag brukar ofta använda mig av ICAs recept som jag tycker är bra. Men detta recept fungerar inte, jag håller med Eva i tidigare kommentar, gelén stelnar inte, synd bara att jag inte läste det innan jag gjorde gelén. https://www.dansukker.se/se/recept/hur-gor-man-gele-med-syltsocker /Åsa
Åsa
Har aldrig gjort gelé förut. Verkade ju lätt... Efter mos och kok av vinbären hällde jag upp i silduk. Inget kom ut. Efter två timmar hade 2 msk kommit ut. Kokade om hällde i dubbelt med vatten. I silduk igen. Samma visa. Tillslut hällde jag kokande vatten direkt i duken och rörde om. Efter typ 7-8 dl och ett evigt klämmande och skrapande i silduken, hade jag fått ner ung 6-7 dl ganska trög massa i kastrullen under. Alla receptmått var ju ur spel, så jag höftade och efter betydligt mer syltsocker och melatin och två omkokningar, landade 3 burkar hyfsad gelé. (Blev dessutom nervös när jag mitt i allt såg på syltsockerförpackningen att man inte skulle använda det till gele då syran i bären påverkar pektinet.) Nästa gång blir det köpt gelé. Hälsar Eva
Eva