Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel
Ett snabbt sätt att göra ett ståtligt tillbehör till köttet. Du steker svartrötterna och champinjonerna med syrlig citronjuice, honung och rosmarin. Innan du dukar fram tillbehöret strör du mandelspån över läckerheterna och rätten är fulländad.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g svartrötter
200 g kastanjechampinjoner eller vita champinjoner
1 citron
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt
svartpeppar
1 msk färsk hackad rosmarin
1 dl mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1622 KJ / 388 kCal
Fett19.8 g
Kommentarer
Gjorde en pizza av det här, sjukt gott.
Jens
2021-08-29Spännande och god smak. Passar som tillbehör till kött.
Åsa
2010-01-02Väldigt gott och förvånansvärt enkelt att tillaga. Prova detta som tillbehör till lammstek istället för potatis!
Alexandra
2008-03-16