Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel

4
3
Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel

Ett snabbt sätt att göra ett ståtligt tillbehör till köttet. Du steker svartrötterna och champinjonerna med syrlig citronjuice, honung och rosmarin. Innan du dukar fram tillbehöret strör du mandelspån över läckerheterna och rätten är fulländad.

Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g svartrötter
200 g kastanjechampinjoner eller vita champinjoner
1 citron
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar
1 msk färsk hackad rosmarin
1 dl mandelspån

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Vänd ner färsk spenat och ringla lite citronolivolja på toppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Jens

2021-08-29

Gjorde en pizza av det här, sjukt gott.

Åsa

2010-01-02

Spännande och god smak. Passar som tillbehör till kött.

Alexandra

2008-03-16

Väldigt gott och förvånansvärt enkelt att tillaga. Prova detta som tillbehör till lammstek istället för potatis!

Näringsvärde per portion

Energi 1622 KJ / 388 kCal
Fett 19.8 g
Läs mer om näringsvärden