Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner med mandel

Ett snabbt sätt att göra ett ståtligt tillbehör till köttet. Du steker svartrötterna och champinjonerna med syrlig citronjuice, honung och rosmarin. Innan du dukar fram tillbehöret strör du mandelspån över läckerheterna och rätten är fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala svartrötterna och skär dem i 5 cm långa stavar. Skölj citronen, riv av skalet och pressa ur saften. Lägg svartrötterna i kallt vatten med lite citronsaft. Skölj champinjonerna och skär dem i halvor. 
  2. Stek svartrötterna i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt champinjonerna stek i ytterligare ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar, honung, citronskal, rosmarin och 2 tsk citronsaft (för 4 port). 
  3. Lägg upp på ett serveringsfat, strö över mandel. Servera till t.ex. skinka, kalkon eller köttbullar.

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Tips

Vänd ner färsk spenat och ringla lite citronolivolja på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g svartrötter
  • 200 g kastanjechampinjoner eller vita champinjoner
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1622 kJ / 388 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden