Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

En underbar pasta med klassiska italienska smaker. Pricken över i:et är pecorinoosten som binder ihop smakerna perfekt. Strö över lite salt och nymald svartpeppar och dröm er bort till Medelhavet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna vermicelli)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
100 g pecorinoost
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Gör så här

00:03:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott! Vi körde mer svartkål och skippade haricot verts. Mer grädde och vegansk ”parmesan” på nötter och näringsjäst. Mumsigt!

    Nina

  • Gott, men kålen och vinet gick inte hem hos barnen. Jag tog parmesan istället för pecorino, för det var vad vi hade hemma.

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2857 KJ / 685 kCal
Fett34 g
Salt3.14 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grön minestrone med svartkål och vita bönor
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ribollita med vita bönor
    Betyg 4.4 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad