Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Imponera med den här vackra och välsmakande pastan med läcker svartkål och torrsaltat bacon. Rättens klarast lysande stjärna är den mustiga såsen på grädde, matlagningsvin och portabello som tillför djup och umami. Toppa med knaperstekt bacon och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna casarecce)
2 portabellosvampar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
125 g strimlad svartkål
1/2 kruka oregano

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Supergott! Det gick jättebra att röra ner pastan och såsen i grytan med svartkål och bacon/pancetta

    Pia

  • Jättegott!!!

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svartkålspasta med sojabönor
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartkålspasta med citron
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartkål i tomatkräm med parmesan
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad