Sojabönscarbonara
En krämig och färggrann vegoversion av pasta carbonara med proteinrika sojabönor, hackad persilja, grana padano och grädde. Vänd ner tagliatelle och servera med ost och vackert röda tomathalvor. Toppa med den obligatoriska äggulan som tillför extra krämighet och smak. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
250 g sojabönor
1/2 förp grana padano flarn (à 100 g) eller motsvarande mängd lagrad hårdost
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt
peppar
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3021 KJ / 721 kCal
Fett38 g
Salt1.25 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar jättebra med basilika ist för persilja. Och vända ner tomaterna innan så dom blir lite varma
Sandra
2024-06-05Vi hade en klyfta vitlök men vi hade nog lika gärna kunnat haft två. Gott och ganska enkelt
Linus
2021-02-04Maken lite skeptisk till vegetarisk mat, men detta blev mer än godkänt och vi har gjort det flera gånger.
Anette
2017-12-01