En krämig och färggrann vegoversion av pasta carbonara med proteinrika sojabönor, hackad persilja, grana padano och grädde. Vänd ner tagliatelle och servera med ost och vackert röda tomathalvor. Toppa med den obligatoriska äggulan som tillför extra krämighet och smak. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi hade en klyfta vitlök men vi hade nog lika gärna kunnat haft två. Gott och ganska enkelt
Linus
2021-02-04Maken lite skeptisk till vegetarisk mat, men detta blev mer än godkänt och vi har gjort det flera gånger.
Anette
2017-12-01Jättegott! Vi tog vitlök istället för gul lök och la i tomaterna så att de fick bli lite varma. Äggulorna rörde vi ned när vi blandade pastan och såsen. ☺
Susanne
2016-03-02