Sojabönscarbonara

87
5
Sojabönscarbonara

En krämig och färggrann vegoversion av pasta carbonara med proteinrika sojabönor, hackad persilja, grana padano och grädde. Vänd ner tagliatelle och servera med ost och vackert röda tomathalvor. Toppa med den obligatoriska äggulan som tillför extra krämighet och smak. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Sojabönscarbonara

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
250 g sojabönor
1/2 förp grana padano flarn (à 100 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
4 ägg

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Linus

2021-02-04

Vi hade en klyfta vitlök men vi hade nog lika gärna kunnat haft två. Gott och ganska enkelt

Anette

2017-12-01

Maken lite skeptisk till vegetarisk mat, men detta blev mer än godkänt och vi har gjort det flera gånger.

Susanne

2016-03-02

Jättegott! Vi tog vitlök istället för gul lök och la i tomaterna så att de fick bli lite varma. Äggulorna rörde vi ned när vi blandade pastan och såsen. ☺

Näringsvärde per portion

Energi 3021 KJ / 721 kCal
Fett 38 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 61 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept