Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
3
Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

En krämig pasta där du smaksätter med underbar, färgrik svartkål och smakrik gorgonzola fungerar lika bra en vardag som till finare tillfällen. En syrlig tomatsallad, med balsamvinäger och rödlök blir pricken över i:et i denna rätt. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Svartkålspasta

1/2   rödlök
1   vitlöksklyfta
125 g  skuren svartkål
1 msk  olivolja
2 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  mjölk
100 g  gorgonzolaost
1 dl  valnötter
4   port pasta (gärna trottole)
150 g  haricots verts (bönor)

Tomatsallad

250 g  tomatmix
1/2   rödlök
1 msk  balsamvinäger
1/2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Rosta valnötterna med lite salt i en torr stekpanna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och passar alla generationer från petig 8 åring till petig 77 åring

Annica

2019-08-23

Really tasty and can be cooked in a big batch for more days! Good recipe

Sara

2019-01-19

Lyxig vardagsmat, enkel att tillaga och supergott!

Katarina

2019-01-17

Näringsvärde per portion

Energi3273 KJ / 784 kCal
Fett49 g
Salt2.21 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter
Betyg 4.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med svartkålspesto
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgnocchi med pesto calabrese och tomater
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojabönsrisotto med svartkål och tomat
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga