Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

En krämig pasta där du smaksätter med underbar, färgrik svartkål och smakrik gorgonzola fungerar lika bra en vardag som till finare tillfällen. En syrlig tomatsallad, med balsamvinäger och rödlök blir pricken över i:et i denna rätt. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Ingredienser
4 portioner
Svartkålspasta
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
100 g gorgonzolaost
1 dl valnötter
4 port pasta (gärna trottole)
150 g haricots verts (bönor)
Tomatsallad
250 g tomatmix
1/2 rödlök
1 msk balsamvinäger
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g mâchesallad
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3273 KJ / 784 kCal
Fett49 g
Salt2.21 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och passar alla generationer från petig 8 åring till petig 77 åring
Annica
2019-08-23Really tasty and can be cooked in a big batch for more days! Good recipe
Sara
2019-01-19Lyxig vardagsmat, enkel att tillaga och supergott!
Katarina
2019-01-17