Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

10
3
Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

En krämig pasta där du smaksätter med underbar, färgrik svartkål och smakrik gorgonzola fungerar lika bra en vardag som till finare tillfällen. En syrlig tomatsallad, med balsamvinäger och rödlök blir pricken över i:et i denna rätt. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Svartkålspasta

1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
125 g
skuren svartkål
1 msk
olivolja
2 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
100 g
gorgonzolaost
1 dl
valnötter
4
port pasta (gärna trottole)
150 g
haricots verts (bönor)

Tomatsallad

250 g
tomatmix
1/2
rödlök
1 msk
balsamvinäger
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Rosta valnötterna med lite salt i en torr stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Annica

2019-08-23

Supergott och passar alla generationer från petig 8 åring till petig 77 åring

Sara

2019-01-19

Really tasty and can be cooked in a big batch for more days! Good recipe

Katarina

2019-01-17

Lyxig vardagsmat, enkel att tillaga och supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3273 KJ / 784 kCal
Fett 49 g
Salt 2.21 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept