Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter
En riktig krämig ostsås med både pikant gorgonzola och len mascarpone är en dröm för smaklökarna. Den i Italien så uppskattade svartkålen utgör stommen i pastasåsen som är snabbt tillagad. En smakrik grön pastarätt som toppas med knapriga valnötter.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g svartkål
1 msk olivolja
100 g gorgonzolaost
1 dl mascarponeost
2 dl mjölk
1 citron
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2382 KJ / 569 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite för mäktig för min smak men annars väldigt goda smaker!
Filippa
2023-06-04Fantastiskt god pastarätt, hade i lite mer Gorgonzola! Landar som en av de bästa någonsin!
Peter
2021-06-28Jag får det inte lagat på under halvtimmen men det känns ändå snabbt och enkelt. Riktigt gott blir det dessutom!
Sofia
2021-02-11