Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

42
5
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

En riktig krämig ostsås med både pikant gorgonzola och len mascarpone är en dröm för smaklökarna. Den i Italien så uppskattade svartkålen utgör stommen i pastasåsen som är snabbt tillagad. En smakrik grön pastarätt som toppas med knapriga valnötter.

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g svartkål
1 msk olivolja
100 g gorgonzolaost
1 dl mascarponeost
2 dl mjölk
1 citron
salt och svartpeppar
4 port pasta (gärna tortiglioni)
1 dl valnötter

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Peter

2021-06-28

Fantastiskt god pastarätt, hade i lite mer Gorgonzola! Landar som en av de bästa någonsin!

Sofia

2021-02-11

Jag får det inte lagat på under halvtimmen men det känns ändå snabbt och enkelt. Riktigt gott blir det dessutom!

Malin

2020-07-28

1/2 huvud svartkål? Svartkål har väl inga huvuden?

Redaktionen ICAse

2020-08-11

Hej Malin! Ursäkta sent svar. Vi har nu förtydligat receptet med mängden svartkål i gram. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2382 KJ / 569 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden