Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

27
5
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

En riktig krämig ostsås med både pikant gorgonzola och len mascarpone är en dröm för smaklökarna. Den i Italien så uppskattade svartkålen utgör stommen i pastasåsen som är snabbt tillagad. En smakrik grön pastarätt som toppas med knapriga valnötter.

Skriv ut
Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
200 g
svartkål
1 msk
olivolja
100 g
gorgonzolaost
1 dl
mascarponeost
2 dl
mjölk
1
citron
-
salt och svartpeppar
4
port pasta (gärna tortiglioni)
1 dl
valnötter

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Peter

2021-06-28

Fantastiskt god pastarätt, hade i lite mer Gorgonzola! Landar som en av de bästa någonsin!

Sofia

2021-02-11

Jag får det inte lagat på under halvtimmen men det känns ändå snabbt och enkelt. Riktigt gott blir det dessutom!

Malin

2020-07-28

1/2 huvud svartkål? Svartkål har väl inga huvuden?

Redaktionen ICAse

2020-08-11

Hej Malin! Ursäkta sent svar. Vi har nu förtydligat receptet med mängden svartkål i gram. Hoppas att du gillar pastan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2382 KJ / 569 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept