Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

7
0 Klimatsmart
Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)
150 g
haricots verts
1
rödlök
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
125 g
skuren svartkål
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
100 g
gorgonzolaost
-
salt och peppar
1 dl
valnötter

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 858 kCal
Fett 29 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept