Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
1Klimatsmart
Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna pappardelle)
150 g  haricots verts (bönor)
1   rödlök
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
125 g  skuren svartkål
1 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
100 g  gorgonzolaost
salt och peppar
1 dl  valnötter

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Kanongott! Har lagat detta flera gånger.

Cecilia

2022-01-15

Näringsvärde per portion

Energi2446 KJ / 858 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med svartkål, gorgonzola och valnötter
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och gorgonzolasallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gorgonzolasås
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Penne med stekt svamp, purjolök och smulad gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med ädelostsås
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga