Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter

En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa haricots vertsen och koka med pastan de sista 3 minuterna.
  4. Skala och skär löken i klyftor.  
  5. Fräs löken mjuk i oljan i en panna och pressa i vitlöken. Fräs med svartkålen någon minut och blanda ner grädde och mjölk. Koka upp. 
  6. Sänk värmen och rör i gorgonzolan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka valnötterna grovt.
  8. Blanda pasta och haricots verts med såsen. Strö över nötter och servera.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g skuren svartkål
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g gorgonzolaost
  • salt och peppar
  • 1 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2446 kJ / 858 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept