Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter
En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g gorgonzolaost
salt
peppar
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 858 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god smak, men är osäker på svartkålen, den var ganska svårtuggad hade jag kanske för stora bitar eller kokt den för kort tid?
Lena
2024-11-08Kanongott! Har lagat detta flera gånger.
Cecilia
2022-01-15