Krämig svartkålspasta med gorgonzola och valnötter
En ljuvlig svartkålspasta där den starka gorgonzolan balanseras upp av den milda, krämiga grädden och gifter sig fint med svartkålens fina konstistens. Servera såsen med nykokt pappardelle, garnera med hackade valnötter och haricots verts. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g gorgonzolaost
salt och peppar
1 dl valnötter
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 858 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kanongott! Har lagat detta flera gånger.
Cecilia
2022-01-15