Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

En krämig pasta där du smaksätter med underbar, färgrik svartkål och smakrik gorgonzola fungerar lika bra en vardag som till finare tillfällen. En syrlig tomatsallad, med balsamvinäger och rödlök blir pricken över i:et i denna rätt. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Svartkålspasta

1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
100 g gorgonzolaost
1 dl valnötter
4 port pasta (gärna trottole)
150 g haricots verts (bönor)

Tomatsallad

250 g tomatmix
1/2 rödlök
1 msk balsamvinäger
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g mâchesallad

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Supergott och passar alla generationer från petig 8 åring till petig 77 åring

    Annica

  • Really tasty and can be cooked in a big batch for more days! Good recipe

    Sara

  • Lyxig vardagsmat, enkel att tillaga och supergott!

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi3273 KJ / 784 kCal
Fett49 g
Salt2.21 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med svartkålspesto
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad