Svartkålspasta med citron

Krämig svartkålssås med både vitlök och chili, det passar perfekt att servera till pappardellepasta. För bästa resultat så serverar du din svartkålspasta med riven parmesan och knapriga pinjenötter.

Ingredienser
4 portioner
Svartkålssås
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk olivolja
200 g svartkål
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
skalet av 1 citron
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 dl kokvatten (från pastan)
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 dl rostade pinjenötter
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3314 KJ / 792 kCal
Fett49 g
Salt2.4 g
Kolhydrater63 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev jättegott efter jag lagt till buljongtärning (1/2 för jag gjorde 2 port) och lite fisk sås (Umami). Jag skippade chillin. Svartkålen var bara lite besk rå men inte när den puttrat en stund i spsen.
Margareta
2025-07-22Utan kålen är det en pasta limone och det är ju supergott! Men kålen är besk och drar ner betyget.
Jessica
2023-05-12