Svart böngryta med korv och bakat ägg

37
8
Svart böngryta med korv och bakat ägg

En mer matig variant av den mexikanska rätten huevos rancheros. Äggen knäcks försiktigt ner och får gå klart i grytan. Med smak av spiskummin och koriander blir böngrytan en smakrik fullträff.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Svart böngryta med korv och bakat ägg

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta svarta bönor (à 190 g)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
chorizo eller annan smakrik korv
2 msk
olivolja
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
malen koriander
2 dl
frysta majskorn
1
förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
4
ägg
1 dl
hackad koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Carola

10/21/2020

Jättegott! Jag körde vegochorizo, gick lika bra. Men skulle också funka med mer bönor och utan korv. Serverade gräddfil till.

Jessica

6/11/2020

Jättegod, jag har testat med andra bönor ä, lagt i spenat och chili och det blir alltid gott!

Alexander

2/17/2020

Serveras som den är eller med ris tex?

Redaktionen ICAse

2/18/2020

Hej Alexander! Rätten är tänkt att serveras som den är men vill du ha ris till så är det säkert gott det också! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1957 KJ / 467 kCal
Fett 31 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 21 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept