Svart böngryta med korv och bakat ägg

50
12
Svart böngryta med korv och bakat ägg

En mer matig variant av den mexikanska rätten huevos rancheros. Äggen knäcks försiktigt ner och får gå klart i grytan. Med smak av spiskummin och koriander blir böngrytan en smakrik fullträff.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Svart böngryta med korv och bakat ägg

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 190 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g chorizo eller annan smakrik korv
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 dl frysta majskorn
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 ägg
1 dl hackad koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Guzelle

2022-04-24

Stek äggen separat. Blir aldrig bra annars.

Ulrika

2022-02-09

Hmm, tog lång tid innan gulan stelnade...

Elsa

2021-12-02

Jättegod rätt, men jag byter till vegetarisk chorizo och serverar med nachos, jalapeños och råa grönsaker. Snabb och enkel att laga. Hade lagat den oftare om alla i familjen hade uppskattat den.

Näringsvärde per portion

Energi 1957 KJ / 467 kCal
Fett 31 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 21 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden