Svart böngryta med korv och bakat ägg
En mer matig variant av den mexikanska rätten huevos rancheros. Äggen knäcks försiktigt ner och får gå klart i grytan. Med smak av spiskummin och koriander blir böngrytan en smakrik fullträff.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 190 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g chorizo eller annan smakrik korv
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
2 dl frysta majskorn
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 ägg
1 dl hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1957 KJ / 467 kCal
Fett31 g
Salt3.39 g
Kolhydrater21 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Andra gången jag gör denna. Första var med Kiddneybönor. Jättegod. Kommer nog ske en gång i veckan ett tag
Håkan
2024-11-09En succé på middagsbordet. Ganska stark, men det var bara bra. Allt i en stor kastrull. Lite extra olivolja när det började se torrt ut. Gick bra med röda bönor, men nästa gång skall jag testa med svarta
Håkan
2024-11-02Skippade ägget och körde med vegochorizo!
Miriam
2024-10-24