Svampstuvning
Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.
Ingredienser
4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer
Om du tar torkad svamp så behöver den först få svälla i vatten 20-30 min.
Hélpne
2024-12-06Verkar jättegott!! Lagar ikväll! Ska också ta med lite vitlök …
Ingela
2024-12-05Lite vitlök till
Dorota
2024-12-05