Svampstuvning

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
7
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Om du tar torkad svamp så behöver den först få svälla i vatten 20-30 min.

Hélpne

2024-12-06

Verkar jättegott!! Lagar ikväll! Ska också ta med lite vitlök …

Ingela

2024-12-05

Lite vitlök till

Dorota

2024-12-05

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellstuvning
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad potatis med örtfil och smörfräst svamp
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga