Svampstuvning
Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.
Ingredienser
4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer
Har inte provat det ännu , men det låter som ett bra recept!
Andreas
2024-10-03Kanon. Snabbt, enkelt, gott. Gjorde till små krustader och blev riktigt bra, tänk bara på att skära svampen och löken i småbitar om det är till små krustader.
Johan
2023-12-31Så himla smaskigt gott och väldigt enkelt att göra ☺️ . Perfekt till kokt pasta 👍🏻
Anne
2023-11-28