Svampstuvning

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl  svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1   gul lök
2 msk  smör
salt
peppar
1 msk  vetemjöl
3 dl  vispgrädde
1/2   kruka persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Så himla smaskigt gott och väldigt enkelt att göra ☺️ . Perfekt till kokt pasta 👍🏻

Anne

2023-11-28

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad potatis med örtfil och smörfräst svamp
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga