Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad potatis med örtfil och smörfräst svamp

Denna ugnsbakade potatis med smakrik örtfil och ljuvlig, smörfräst svamp måste du prova! Baka din potatis och fyll med den en röra av gräddfil, örter och vitlök. Servera direkt ihop med den goda, varma svampen och några salladsblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisen väl i vatten. Lägg dem på ett ugnssäkert fat eller i en panna. Stick ett par hål i varje potatis. Olja dem lätt. Ställ in potatisarna i 200ºC i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  2. Pressa ner vitlöken i gräddfilen och blanda ner örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Putsa svampen och skär den i små bitar. Lägg dem i en medelvarm panna och låt dem koka torra. Tillsätt smöret och fräs svampen 8-10 min. Krydda med salt och citronpeppar.
  4. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop så att de öppnar sig. Lägg en klick örtfil i varje potatis och servera dem med svampfräset och några salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 medelstora asterixpotatisar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 1/2 msk hackad körvel
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 300 g färsk svamp t ex ostronskivling
  • 2 msk smör
  • salt
  • citronpeppar
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden