Svampstuvning

Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Enkelt och gott 👍

Margareta

2025-08-28

Om du tar torkad svamp så behöver den först få svälla i vatten 20-30 min.

Hélpne

2024-12-06

Verkar jättegott!! Lagar ikväll! Ska också ta med lite vitlök …

Ingela

2024-12-05

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kantarellstuvning
Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad potatis med örtfil och smörfräst svamp
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Salsiccia med krämig kål
Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gräddstuvad surkål
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad