Svampstuvning

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Enkelt och gott! Ingredienserna finns oftast hemma, förutom svampen förstås!

    Svea

  • Enkelt och gott 👍

    Margareta

  • Om du tar torkad svamp så behöver den först få svälla i vatten 20-30 min.

    Hélpne

  • Verkar jättegott!! Lagar ikväll! Ska också ta med lite vitlök …

    Ingela

  • Lite vitlök till

    Dorota

  • Har inte provat ännu. Men låter enkelt o gott. Provar nu i helgen

    Gun anita

  • Har inte provat det ännu , men det låter som ett bra recept!

    Andreas

  • Kanon. Snabbt, enkelt, gott. Gjorde till små krustader och blev riktigt bra, tänk bara på att skära svampen och löken i småbitar om det är till små krustader.

    Johan

  • Så himla smaskigt gott och väldigt enkelt att göra ☺️ . Perfekt till kokt pasta 👍🏻

    Anne

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kantarellstuvning
    Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad svamp
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svamprisotto
    Betyg 4.3 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad