Svampstuvning

Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Svampstuvning

Svampstuvning kan användas till många rätter, varma mackor, fylla dina crêpes med eller kanske i en omelett. Stek svamp och finhackad lök i smöret, strö över mjöl och tillsätt grädden och låt allt koka ihop till en härligt krämig svampstuvning.

Svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
10 dl svamp (t ex kantareller, champinjoner eller ostronskivling)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Enkelt och gott! Ingredienserna finns oftast hemma, förutom svampen förstås!

    Svea

  • Enkelt och gott 👍

    Margareta

  • Om du tar torkad svamp så behöver den först få svälla i vatten 20-30 min.

    Hélpne

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Kantarellstuvning
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salsiccia med krämig kål
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad svamp
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gräddstuvad surkål
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad