Svampsoppa och varma baguetter
Burr! Ett säkert kort för att få upp värmen i kallare tider är att äta soppa. En matigare variant kommer här med bakpotatis och champinjoner, och till avnjuts lite varma baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bakpotatis
1 purjolök
250 g champinjoner
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
10 dl svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Baguetter
1 förp bake off baguetter (à 300 g)
2 msk olivolja
4 plommontomater
1 1/2 dl riven ost (gärna folke)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2819 KJ / 674 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God soppa! Brukar steka lite knaperstekt bacon och strö över vid servering istället för gräslöken.
Josefine
2022-12-04Läste kommentaren ovan och minskade på vattnet till 8 dl, blev mycket krämig sen slankt det ner några wienerkorvar blev mkt gott
Maria
2022-01-12Lite tunn, men så god! Bra smak!
Rebecca
2021-12-06