Blomkåls- och potatissoppa med svamptoast
Här kommer ett sopprecept som får sparas i receptbanken till fler tillfällen. Denna krämiga soppa med perfekt tjocklek görs på både bakpotatis och blomkål, färsk gräslök som strös över efter servering. Som om inte det vore nog så äter du även en svamptoast som fått gratinerats i ugn med prästost, tomater, vitlök och timjan. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 msk smör eller olja
1 bakpotatis
450 g blomkål
2 1/2 dl vispgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Toast
250 g kastanjechampinjoner
1 msk smör eller olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk timjan
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
135 g skivad prästost
2 baguetter (à ca 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3026 KJ / 722 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa!
Elin
2020-10-09Mums!
Linda
2020-09-09Gott!
Terese
2020-03-07