Champinjon- och sparrissallad med persilja och dragon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjon- och sparrissallad med persilja och dragon

Krämig sallad till grillat, med champinjoner och sparris i en örtig sås av crème fraiche, vinäger, persilja, dragon och majonnäs. Gott till grillad rumpstek, gärna kryddad med smakrik rub, och bakpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Dela dem i halvor och koka i saltat vatten 1- 2 minuter. Häll av dem i ett durkslag och spola dem kalla. Låt sparrisen rinna av ordentligt.
  2. Skiva champinjonerna. Hacka persilja och dragon.
  3. Blanda crème fraiche med örter, vinäger och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar. Strax innan serveringen blandas sparris och champinjoner ner i såsen.
  4. Servera med US Beef Rumpstek (Sirloin Cap) med rub, se receptet Rub till, kött, fisk och fågel, grillade förkokta bakpotatisskivor och champinjon- och sparrissallad.

För alla

Salladen är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 gröna sparrisar
  • 250 g champinjoner
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • US Beef rumpstek med rub till kött, fisk och fågel (se länk nedan)
  • bakpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3031 kJ / 724 kCal