Svampsoppa med hummus
Behöver du värma dig lite extra denna tid på året? Inga problem – ikväll serveras det svampsoppa! Den smaksätts med vitvinsvinäger för extra syra, och en bakpotatis för mer mättnad. Detta kanske ändå inte blir tillräckligt för att mätta hungriga magar, så varför inte äta ett litet bröd med hummus vid sidan av?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 bakpotatis
450 g frysta skivade champinjoner
2 1/2 dl matlagningsgrädde
6 små bröd med topping
175 g hummus
Att ha hemma
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / 549 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Och jag som tyckte den vart hur god som helst! Beror kanske på om man får till buljongen?
Emma
2020-04-26Tack Emma! Roligt att du gillade soppan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-27Jag som inte är JÄTTE erfaren i köket hade lite svårt att tolka vad "7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning)" betydde. Så jag frihandande lite och öste vara ner 7 1/2 dl vatten till 3 grönsaksbuljong-tärningar i en skål och vispade runt innan jag hällde i blandningen till kastrullen. Men jag tyckte fortfarande inte att de smakade tillräckligt, trots salt och peppar. Så jag smulade ner ytterligare en buljongtärning, fast en med köttsmak. Hoppade även vinägern eftersom jag inte hade det hemma. Blev kanongott!! 5/5 :D
Linnéa
2020-04-25Hej Linnèa! Du löste ju matlagningen som ett proffs! Vad vi menar med buljong (vatten och tärning) är att precis som du gjorde blanda ihop buljongen eller tillsätta vatten och buljongtärning till maträtten. Ett tips är att läsa på förpackningen hur just den buljongen man har hemma ska spädas. Men sen kan man självklart tillsätta mer buljong och kryddor efter eget tycke och smak. Kul att det blev lyckat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-27Riktigt god
Maria
2020-04-22