Svampsoppa med hummus

18
5 Klimatsmart
Svampsoppa med hummus

Behöver du värma dig lite extra denna tid på året? Inga problem – ikväll serveras det svampsoppa! Den smaksätts med vitvinsvinäger för extra syra, och en bakpotatis för mer mättnad. Detta kanske ändå inte blir tillräckligt för att mätta hungriga magar, så varför inte äta ett litet bröd med hummus vid sidan av?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Svampsoppa med hummus

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
bakpotatis
450 g
frysta skivade champinjoner
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
6
små bröd med topping
175 g
hummus

Att ha hemma

1 msk
olja
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk
timjan
1/2 msk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ringla gärna lite olja på soppan och toppa med extra timjan. För tuggmotstånd, toppa gärna soppan med lite rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Emma

2020-04-26

Och jag som tyckte den vart hur god som helst! Beror kanske på om man får till buljongen?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Tack Emma! Roligt att du gillade soppan. Hälsningar Ulrika

Linnéa

2020-04-25

Jag som inte är JÄTTE erfaren i köket hade lite svårt att tolka vad "7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning)" betydde. Så jag frihandande lite och öste vara ner 7 1/2 dl vatten till 3 grönsaksbuljong-tärningar i en skål och vispade runt innan jag hällde i blandningen till kastrullen. Men jag tyckte fortfarande inte att de smakade tillräckligt, trots salt och peppar. Så jag smulade ner ytterligare en buljongtärning, fast en med köttsmak. Hoppade även vinägern eftersom jag inte hade det hemma. Blev kanongott!! 5/5 :D

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Linnèa! Du löste ju matlagningen som ett proffs! Vad vi menar med buljong (vatten och tärning) är att precis som du gjorde blanda ihop buljongen eller tillsätta vatten och buljongtärning till maträtten. Ett tips är att läsa på förpackningen hur just den buljongen man har hemma ska spädas. Men sen kan man självklart tillsätta mer buljong och kryddor efter eget tycke och smak. Kul att det blev lyckat. Hälsningar Ulrika

Maria

2020-04-22

Riktigt god

Näringsvärde per portion

Energi 2293 KJ / 549 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept