En krämig och lätt syrlig soppa gjord på färska champinjoner och potatis. Soppan blir krämig och god med bland annat timjan, vitvinsvinäger och grädde i. Små nygräddade baguetter med smakrik färskost blir både mättande och oemotståndligt gott tillsammans med soppan.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
48 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut färskosten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anne-charlotte
2022-12-22Lotta J. Inget vidare
Vivi-anne
2018-11-16Sojan gör att det ser oaptitligt ut. Ser ut som brunsås.
Redaktionen
2017-09-28Hej Adam och Elin! Färgen skiljer sig mkt beroende på vilken soja som används men både kinesiskt och japansk funkar, mest en smaksak el vad man har hemma. Så lycka till! Hälsningar Michelle