Pumpasoppa med ingefära och chili 

13
0
Pumpasoppa med ingefära och chili 

En färgstark soppa gjord på rostad pumpa och med riviga smaker från ingefära och chili. Tillför en härlig smakexplosion i munnen. Ät tillsammans med en klick färskost och marinerade bönor.

Skriv ut
Pumpasoppa med ingefära och chili 

Ingredienser

4 portioner

Soppa

500 g
pumpa
ca 1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
liten finhackad gul lök
2 msk
smör
1
finhackad vitlöksklyfta
1/2
hackad röd chili
1 dl
vitt vin
ca 5 - 6 dl
grönsaksbuljong
1 msk
färskriven ingefära
100 g
naturell färskost
1 dl
apelsinjuice

Marinerade bönor

1 dl
edamamebönor (sojabönor)
1 msk
sweet chili sauce
1
strimlad salladslök
-
salt
-
peppar

Topping

100 g
naturell färskost
-
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1531 KJ / 366 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept