Pumpasoppa med ingefära och chili 

20
2
Pumpasoppa med ingefära och chili 

En färgstark soppa gjord på rostad pumpa och med riviga smaker från ingefära och chili. Tillför en härlig smakexplosion i munnen. Ät tillsammans med en klick färskost och marinerade bönor.

Pumpasoppa med ingefära och chili 

Ingredienser

4 portioner

Soppa

500 g pumpa
ca 1 msk olivolja
salt
peppar
1 liten finhackad gul lök
2 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
1 dl vitt vin
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
1 msk färskriven ingefära
100 g naturell färskost
1 dl apelsinjuice

Marinerade bönor

1 dl edamamebönor (sojabönor)
1 msk sweet chili sauce
1 strimlad salladslök
salt
peppar

Topping

100 g naturell färskost
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Emanuel

2021-11-01

Gjorde soppan men med 1dl grädde istället för färskost och en msk pressad citron istället för juicen, blev supergott!

Erik

2021-10-17

Känns det rimligt att receptet ska ta mindre än 30 min när bara pumpan ska ugnsrostas och kokas i totalt 30 minuter?

Näringsvärde per portion

Energi 1531 KJ / 366 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden