Rödbetssoppa med pepparrotskräm
Här har du en matig rödbetssoppa med potatis, morot och vitkål som ger en bra mättnadskänsla. Fungerar riktigt bra tillsammans med en kräm gjord på färskost och pepparrot.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
25 g smör
1 hackad gul lök
250 g strimlad vitkål
1 finhackad vitlöksklyfta
1 skalad tärnad bakpotatis
1 tärnad morot
250 g skalade tärnade rödbetor
ca 2 msk rödvinsvinäger
1 l grönsaksbuljong
2 lagerblad
200 g naturell färskost
salt
peppar
Pepparrotskräm
150 g naturell färskost
2 msk vatten
50 g riven pepparrot
Topping
ca 250 g kokta rödbetor
röd mangold eller rödbetsblast
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1491 KJ / 357 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fin och god soppa som lätt går att göra vegansk
Anna
2023-07-18