Rödbetssoppa med pepparrotskräm

3
0
Rödbetssoppa med pepparrotskräm

Här har du en matig rödbetssoppa med potatis, morot och vitkål som ger en bra mättnadskänsla. Fungerar riktigt bra tillsammans med en kräm gjord på färskost och pepparrot.

Skriv ut
Rödbetssoppa med pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Soppa

25 g
smör
1
hackad gul lök
250 g
strimlad vitkål
1
finhackad vitlöksklyfta
1
skalad tärnad bakpotatis
1
tärnad morot
250 g
skalade tärnade rödbetor
ca 2 msk
rödvinsvinäger
1 l
grönsaksbuljong
2
lagerblad
200 g
naturell färskost
-
salt
-
peppar

Pepparrotskräm

150 g
naturell färskost
2 msk
vatten
50 g
riven pepparrot

Topping

ca 250 g
kokta rödbetor
-
röd mangold eller rödbetsblast

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningpsrodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1491 KJ / 357 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept