Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rödbetssoppa med pepparrotskräm

Här har du en matig rödbetssoppa med potatis, morot och vitkål som ger en bra mättnadskänsla. Fungerar riktigt bra tillsammans med en kräm gjord på färskost och pepparrot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Smält smöret i en gryta och fräs lök, kål, vitlök, potatis, morot och rödbetor utan att de tar färg i 5 minuter.
  2. Häll på vinäger, buljong och lägg i lagerblad.
  3. Koka upp och sjud sen under lock tills potatisen/rödbetorna är mjuka ca 15-20 min.
  4. Tag upp lagerbladen och mixa soppan tillsammans med färskost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pepparrotskräm: Rör färskost med vatten, tillsätt pepparroten och smaka av med salt.
  6. Topping: Servera soppan i skål med en klick pepparrotskräm och toppa ev med kokta rödbetor och mangold eller rödbetsblast.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningpsrodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 250 g strimlad vitkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad tärnad bakpotatis
  • 1 tärnad morot
  • 250 g skalade tärnade rödbetor
  • ca 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 200 g färskost av cream cheese-typ
  • salt
  • peppar
Pepparrotskräm
  • 150 g färskost av cream cheese-typ
  • 2 msk vatten
  • 50 g riven pepparrot
Topping
  • ca 250 g kokta rödbetor
  • röd mangold eller rödbetsblast
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer