UNDER 30 MIN | Medel

Jordärtskockschips med tryffeldipp

Jordärtskockschips med tryffeldipp är ett perfekt recept när du vill imponera på dina gäster. Detta frasiga tilltugg blir festens stora snackis som alla dina gäster kommer att vilja få receptet på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chips: Hyvla jordärtskockorna tunt med en mandolin. Värm under tiden upp oljan till ca 170–180°C i en kastrull.
  2. Fritera några av skivorna i taget tills de är ljusbruna. Ta upp dem med en hålslev och lägg på hushållspapper. Strö över salt.
  3. Dipp: Finhacka gräslöken och blanda med majonnäsen. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Chips
  • 400 g stora jordärtskockor
  • 4 - 5 dl rapsolja (till fritering)
  • salt
Dipp
  • 20 g färsk gräslök
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1741 kJ / 416 kCal