Svampsoppa med pestosnittar
![Svampsoppa med pestosnittar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13594/cf_259/svampsoppa_med_pestosnittar.jpg)
Inbjudande svampsoppa med murklor, färska champinjoner, lök och vitt vin. Till soppan serverar du krispiga pestosnittar med tomat och finhackad persilja. Passar utmärkt som entrérätt eller som lyxig lunch.
![Svampsoppa med pestosnittar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13594/cf_259/svampsoppa_med_pestosnittar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
300 g färska champinjoner
1 burk murklor (à 110 g)
2 msk olivolja
2 msk finhackad vitlök
1 dl vitt matlagningsvin eller sherry (1 dl matlagningsvin motsvarar 2 msk sherry)
2 msk konc grönsaksfond
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
Pestosnittar
1 dl pesto (ev med chilismak)
4 skivor landgångsbröd
1 bifftomat
1 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / -1 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jättegott! Vi tog två stora vitlöksklyftor och det blev lagom. Sen hade vi i lite extra sherry. Smaskigt värre! Fast det räckte bara till 3 personer.
Camilla
2007-05-07Alldeles för mycket vitlök. Är förmodligen godare om man skippar vitlöken helt eller minskar mängden rejält. Vi hällde faktiskt ut soppan - den var inte ätbar!
Jonas
2004-05-05