Svampsoppa med pestosnittar

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Svampsoppa med pestosnittar

Inbjudande svampsoppa med murklor, färska champinjoner, lök och vitt vin. Till soppan serverar du krispiga pestosnittar med tomat och finhackad persilja. Passar utmärkt som entrérätt eller som lyxig lunch.

Svampsoppa med pestosnittar

Ingredienser

4 portioner
1   liten gul lök
300 g  färska champinjoner
1   burk murklor (à 110 g)
2 msk  olivolja
2 msk  finhackad vitlök
1 dl  vitt matlagningsvin eller sherry (1 dl matlagningsvin motsvarar 2 msk sherry)
2 msk  konc grönsaksfond
5 dl  vatten
2 dl  vispgrädde

Pestosnittar

1 dl  pesto (ev med chilismak)
4   skivor landgångsbröd
1   bifftomat
1 msk  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Vi tog två stora vitlöksklyftor och det blev lagom. Sen hade vi i lite extra sherry. Smaskigt värre! Fast det räckte bara till 3 personer.

Camilla

2007-05-07

Alldeles för mycket vitlök. Är förmodligen godare om man skippar vitlöken helt eller minskar mängden rejält. Vi hällde faktiskt ut soppan - den var inte ätbar!

Jonas

2004-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2590 KJ / -1 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Inbakad oxfilé med svampcrème
Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetskroppkakor med renskav
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfisk- och picklessallad med grillat bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampsoppa
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga