Svampsoppa med pestosnittar
Inbjudande svampsoppa med murklor, färska champinjoner, lök och vitt vin. Till soppan serverar du krispiga pestosnittar med tomat och finhackad persilja. Passar utmärkt som entrérätt eller som lyxig lunch.
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök
300 g färska champinjoner
1 burk murklor (à 110 g)
2 msk olivolja
2 msk finhackad vitlök
1 dl vitt matlagningsvin eller sherry (1 dl matlagningsvin motsvarar 2 msk sherry)
2 msk konc grönsaksfond
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
Pestosnittar
1 dl pesto (ev med chilismak)
4 skivor landgångsbröd
1 bifftomat
1 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / -1 kCal
Fett42.1 g
Kommentarer
Jättegott! Vi tog två stora vitlöksklyftor och det blev lagom. Sen hade vi i lite extra sherry. Smaskigt värre! Fast det räckte bara till 3 personer.
Camilla
2007-05-07Alldeles för mycket vitlök. Är förmodligen godare om man skippar vitlöken helt eller minskar mängden rejält. Vi hällde faktiskt ut soppan - den var inte ätbar!
Jonas
2004-05-05