Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampsoppa med pestosnittar

Inbjudande svampsoppa med murklor, färska champinjoner, lök och vitt vin. Till soppan serverar du krispiga pestosnittar med tomat och finhackad persilja. Passar utmärkt som entrérätt eller som lyxig lunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Grovhacka svampen.
  2. Fräs lök och vitlök tills den mjuknat i en kastrull med olja. Tillsätt svampen. Fräs tillsammans i ett par minuter. Salta och peppra. Ta upp ca 1 dl av svampen (för 4 port) och spar till garnering.
  3. Tillsätt vin, fond, vatten och grädde. Låt puttra i ca 10 minuter. Mixa soppan slät i matberedare eller med mixerstav. Häll tillbaka i kastrullen och håll varmt.
  4. Pestosnittar: Bre pesto på brödskivorna. Skiva tomaten mycket tunt och täck 2 brödskivor (för 4 port). Lägg på de resterande brödskivorna som lock. Rosta bröden i en het lättoljad stekpanna i ca 1 minut på varje sida. Skär bröden i trekanter.
  5. Häll upp soppan i skålar. Strö över resterande svamp och persiljan. Servera med pestosnittarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 burk murklor (à 110 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller sherry (1 dl matlagningsvin motsvarar 2 msk sherry)
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
Pestosnittar
  • 1 dl pesto (ev med chilismak)
  • 4 skivor landgångsbröd
  • 1 bifftomat
  • 1 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2590 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden