Svampsoppa med krispigt baconsmul

Idag serveras en smakrik soppa gjord på bland annat champinjoner, buljong och crème fraiche. På soppan smulas krispigt bacon och till det serveras vitlöksdoftande baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Ingredienser
2 portioner
2 bake-off vitlöksbaguetter (à 350 g)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
150 g färska champinjoner
1 tsk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
140 g klippt bacon
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4104 KJ / 975 kCal
Fett38 g
Salt7 g
Kolhydrater114 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stTyckte den blev väldigt blaskig och smaklös. Drog i lite vispgräadde och en svampbuljongtärning för att få upp smaken och få den lite fylligare. Toppade även med tryffelolja.
Elisabeth
Körde med grädde istället för creme fraiche och den blev sååå god!
Elinor
Hade inga bönor men la till vitt vin, toppade den färdiga soppan med tryffelolja och grana padano, så gott!!
Ellen