Svampsoppa med frallor
En mustig soppa gjord på svamp, rotselleri och palsternacka går hem hos de flesta. Tillsätt buljong och grädde, mixa samman allt med hjälp av en stavmixer, vips har du en kämig svampsoppa. Servera med mjuka frallor och färskost med vitlök och du har en ypperlig höstmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp bake off bröd à 300 g (gärna småbröd med topping)
250 g rotselleri
2 palsternackor (à ca 140 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
500 g fryst svampmix
125 g färskost med vitlök & örter
Att ha hemma
1/2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3163 KJ / 760 kCal
Fett27 g
Salt3.2 g
Kolhydrater97 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod soppa. Tillsatte bara lite mer buljong och kryddor.
Cora
2021-06-02Sambon är inte kräsen men han vägra äta den dagen efter... Blev macka och de av de sista brödet som kom med.
Sandra
2021-05-31Vidrigt som blandning av gröt och välling
Lars
2021-05-28