Köttsoppa
Ett värmande och härligt recept på klassisk köttsoppa. Du gör soppan av bland annat nötbog, hönsbuljong, morötter, palsternackor, rotselleri, potatis och purjolök. Gott att servera med en knaprig knäckemacka.
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g nötbog
1 tsk salt
2 lagerblad
1 hönsbuljongtärning
2 morötter
2 palsternackor
1/2 liten rotselleri
5 potatisar
1/2 liten purjolök
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1624 KJ / 389 kCal
Fett9 g
Salt3.2 g
Kolhydrater26 g
Protein47 g
Kommentarer
Tar 8-10 kryddpepparkorn i också
Stefan
2024-01-17gröna ärtor i soppan. Detta är billig och god mat och om jag köper storpack på köttet, på extrapris, så brukar jag ta hälften av köttet att göra Kalops på, så köp i så fall hem extra morötter, purjolök och gul lök till den och du har aedan många matlådor med varierad god mat i som passar att frysa in. Kalopsen fryser jag in som den är och när den sedan tas fram ifrån frysen i portioner för två så beslutar jag om vi ska ha ris, potatis eller makaroner till den. Har vi inte rödbetor hemma så blir det inte potatis till, men gott ändå och gärna med knäckebröd och ost till. Både soppan och kalopsen tar ungefär samma tid att tillaga och jag bryner köttet till bägge innan kokningen så det är praktiskt att göra bägge samtidigt.
Stig
2023-11-02Jag brukar köpa färdiga paket med soppgrönsaker i avdelningen för Frukt&Grönt, de är välbalanserade, men då jag inte gillar potatis i köttsoppan så adderar jag hellre två paket (och om man vill så kan man även ha i blomkål, gröna bönor/brytbönor eller
Stig
2023-11-02