Ett värmande och härligt recept på klassisk köttsoppa. Du gör soppan av bland annat nötbog, hönsbuljong, morötter, palsternackor, rotselleri, potatis och purjolök. Gott att servera med en knaprig knäckemacka.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd och uteslut osten.
Halvera enkelt utsläppen för denna rätt! Genom att byta ut hälften av köttet mot mer grönsaker och krämiga vita bönor. Bönor mättar bra, är riktigt goda och innehåller mycket näring.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunnar
2022-11-12Gott
Sinikka
2022-10-21Koka köttet först någon timme med 10-15 st hela vitpeppar korn. Tag sedan upp köttet från kokspadet och låt det vila samt svalna. Efter det ska du skära köttet i små små kuber, inte när köttet är rått. Lägg tillbaka köttkuberna i kokspadet och låt koka nån timme till. Ca en halvtimme innan serveringen kan du lägga ned i 1-1.5 st köttbuljong+ 1 st grönsaksbuljong,2-3 lagerblad, 2 hackade morötter, 6-8 små buketter broccoli, 1 stor gul lök, purjolök och lite små hackad potatis, allt efter smak och tycke. Mörkt hembakt finskt råg bröd med en klick smör till räcker gott.
Teresia
2022-09-07Köttet behöver minst två timmar! Sedan behövs fler buljongtärningar, kryddpepparkorn & kalvfond! Men god soppa som bör avnjutas med hembakat bröd!!!