Små kantarellpajer med dill och fetaost

4
2
Små kantarellpajer med dill och fetaost

Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Små kantarellpajer med dill och fetaost

Ingredienser

12 bufféportioner
2 rullar färdig kyld pajdeg (à 250 g)
200 g svamp (gärna kantareller)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
100 g smulad fetaost
2 ägg
2 dl mjölk (3%)
1 msk hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Hanna

2021-08-21

Dessa pajer är otroligt goda och super bra som ett tilltugg. Nu mera ett måste till kräftskiva och midsommarfirande!

Marianne

2018-03-03

Köpte Ica:s färdiga fullkornspajdeg. Är man en finsmakare ska man inte ta några genvägar. Inte alls god, men man lär sig en läxa. Skulle skämmas att bjuda på dessa pajer, så jag får äta upp dem själv. Slänga bort mat är inte ett alternativ för mig.

Näringsvärde per portion

Energi 640 KJ / 152 kCal
Fett 10 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden