ÖVER 60 MIN | Medel

Små kantarellpajer med dill och fetaost

Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stansa ut 12 stycken rundlar, ca 10 cm i diameter, av pajdegen (för 12 port). Tryck fast i en muffinsplåt och nagga botten. Ställ i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter.
  3. Fräs svamp med schalottenlök i smör.
  4. Fördela svampen och fetaost i pajskalen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och svartpeppar. Fördela äggstanningen i pajskalen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 bufféportioner
  • 2 rullar färdig kyld pajdeg (à 250 g)
  • 200 g svamp (gärna kantareller)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 100 g smulad fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 640 kJ / 152 kCal