Rostad rotsellerisoppa med svamp
Den mångsidiga rotsellerin finns tillgänglig i Sverige året om och gör sig utmärkt i en god soppa. Rosta rotsellerin i ugnen tillsammans med vitt vin för en mer intensiv smak och servera soppan tillsammans med stekt svamp.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 rotselleri (à ca 900 g)
1 msk olja
2 dl vitt vin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g svamp (t ex champinjoner och kantareller)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
10 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1195 KJ / 285 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I vilket moment går vinet ner i soppan?
Anna
2023-09-01Hej Anna! Du tillsätter vinet på plåten tillsammans med oljan i steg 2 och rostar rotsellerin i detta. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-06Mycket smakrik och tjock soppa. Bröd kändes överflödigt
Alice
2023-04-16Tycker om fyllig och lite tjock soppa. Önskar man inte det späder ut till önskad konsistens. Tog kycklingbuljong istället för grönsaksbuljong då jag hade slut på dem. Blev mersmak. Helt ok soppa.
Karin
2023-01-12