Svamprisotto med vitlöksstekt portabello
Efter lite tålamod kommer belöning. Denna svamprisotto kräver lite omsorg, men när den ligger på tallriken ihop med vitlöksfräst portabellosvamp kommer du tycka att det helt klart var värt det!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 förp svamp - och tryffelcrème (à 130 g)
1 dl riven prästost
Portabello
200 g portabellosvamp
1 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1952 KJ / 467 kCal
Fett21 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Makalöst gott! Hade i en rejäl dos chili flakes samt hjälpte buljongen på vägen med ett par dl vitt vin. Bästa risotton jag ätit!
Carola
2021-03-13Sambon absolut älskade detta. Enkelt och bra recept.
Balie
2020-03-05Jättegott och enkelt att laga
Pia
2020-01-18