Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
4Klimatsmart
Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Efter lite tålamod kommer belöning. Denna svamprisotto kräver lite omsorg, men när den ligger på tallriken ihop med vitlöksfräst portabellosvamp kommer du tycka att det helt klart var värt det!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Ingredienser

4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 förp svamp - och tryffelcrème (à 130 g)
1 dl riven prästost

Portabello

200 g portabellosvamp
1 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Makalöst gott! Hade i en rejäl dos chili flakes samt hjälpte buljongen på vägen med ett par dl vitt vin. Bästa risotton jag ätit!

Carola

2021-03-13

Sambon absolut älskade detta. Enkelt och bra recept.

Balie

2020-03-05

Jättegott och enkelt att laga

Pia

2020-01-18

Näringsvärde per portion

Energi1952 KJ / 467 kCal
Fett21 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp
Betyg 4.6 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelbakad portabello med rödlökskräm
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med portabello och bogfläsk
Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto med purjolök och ruccola
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga