Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

16
3 Klimatsmart
Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Efter lite tålamod kommer belöning. Denna svamprisotto kräver lite omsorg, men när den ligger på tallriken ihop med vitlöksfräst portabellosvamp kommer du tycka att det helt klart var värt det!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Ingredienser

4 portioner
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
gul lök
1 msk
olja
3 dl
arborioris
1
förp svamp - och tryffelcrème (à 130 g)
1 dl
riven prästost

Portabello

200 g
portabellosvamp
1 msk
olja
1 msk
smör
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts
65 g
mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Balie

3/5/2020

Sambon absolut älskade detta. Enkelt och bra recept.

Pia

1/18/2020

Jättegott och enkelt att laga

Kerstin therese

3/2/2019

Mycket enkelt att göra och det blev gott. Lite för mycket tryffelsmak för min del, men min sambo älskade det och tog flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1952 KJ / 467 kCal
Fett 21 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept