Bjud denna risotto till nyårsafton eller när det vankas kalas. Med citron, karamelliserad fänkål och misostekt svamp blir den en riktig smakbomb. En lyxig rätt som garanterat imponerar på din vegokompis.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2017
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paulina
2021-03-08Följde receptet punktligt, vilket gjorde att svamp + fänkål var kalla när risotton väl blev klar. Rekommenderar att steka svampen medan risotton kokar för att spara tid. För övrigt behövdes rätten kryddas rejält, inte jättemycket smak när allt var klart.
Anna-cari
2021-03-06Många ingredienser, men väl värt besväret. Till och med de skeptiska mot vegetarisk mat var mycket positiva och efterfrågade inte minsta gnutta kött. Toppen som festmat, när vi åter får ha fest....
Emma
2019-12-22Väldigt god och fräsch risotto som alla middagsgäster tyckte om! Även de som normalt sett inte är förtjusta i fänkål. Rekommenderas!