Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Efter lite tålamod kommer belöning. Denna svamprisotto kräver lite omsorg, men när den ligger på tallriken ihop med vitlöksfräst portabellosvamp kommer du tycka att det helt klart var värt det!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Ingredienser

4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 förp svamp - och tryffelcrème (à 130 g)
1 dl riven prästost

Portabello

200 g portabellosvamp
1 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad

Gör så här

00:01:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Makalöst gott! Hade i en rejäl dos chili flakes samt hjälpte buljongen på vägen med ett par dl vitt vin. Bästa risotton jag ätit!

    Carola

  • Sambon absolut älskade detta. Enkelt och bra recept.

    Balie

  • Jättegott och enkelt att laga

    Pia

  • Mycket enkelt att göra och det blev gott. Lite för mycket tryffelsmak för min del, men min sambo älskade det och tog flera gånger!

    Kerstin therese

Näringsvärde per portion

Energi1952 KJ / 467 kCal
Fett21 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamprisotto med purjolök och ruccola
    Betyg 4.7 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad