Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetsrisotto med hyvlad halloumi och valnötter

Bjud på en klassisk risotto med färgsprakande rödbetor och halloumi till middag. Risotton får sin karaktäristiska smak när den kokas ihop med lök, buljong och vin. Som tillbehör serverar du bland annat saftiga rödbetor och haricot verts. Toppa med hyvlad haloumi och knapriga nötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Koka upp buljongen och håll den varm. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lökhacket i olivolja i en kastrull tills den är mjuk. Rör ner riset och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt oregano och buljong lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd. 
  3. Rör ner smöret strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.  
  4. Tillbehör: Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka dem 4-5 minuter. Låt dem rinna av. 
  5. Skär rödbetorna i klyftor. Ansa salladen. Hyvla eller skär osten och grovhacka nötterna.
  6. Servera risotton med alla tillbehör.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och halloumi utan laktos eller välj pecorino.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl risottoris (gärna arborioris)
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tsk oregano (eller timjan)
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
Tillbehör
  • 150 g haricots verts
  • 500 g kokta rödbetor
  • 65 g mâchesallad
  • 200 g halloumiost (eller pecorino)
  • 1 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3141 kJ / 743 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer