Rödbetsrisotto med hyvlad halloumi och valnötter
Bjud på en klassisk risotto med färgsprakande rödbetor och halloumi till middag. Risotton får sin karaktäristiska smak när den kokas ihop med lök, buljong och vin. Som tillbehör serverar du bland annat saftiga rödbetor och haricot verts. Toppa med hyvlad haloumi och knapriga nötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
Risotto
Tillbehör
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och halloumi utan laktos eller välj pecorino.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut halloumi mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men det blev lite för sött med både risotton och rödbetorna. Förslag från familjen var att ta fetaost istället för halloumi för att få mer syra - passar också finfint med rödbetor.
Per
2023-10-10Jättegott!
Lena
2020-03-23Kan vara det godaste jag någonsin tillagat själv :)
Stanislav
2016-12-06