Risotto med svamp- och broccolifräs
Risotto med broccoli och svamp är en fängslande god middag som kryddas med prästost och timjan som piggar upp. Servera risotton med en pepprig rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
11 - 12 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 msk olivolja
3 dl risottoris
2 tsk torkad timjan
150 g riven prästost
salt
peppar
250 g broccoli
250 g champinjoner
1 msk olivolja
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2091 KJ / 500 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut ca 1,5dl av buljongen mot vin. Hade bara rosé hemma annars skulle jag ha tagit vitt. Blev mycket bra.
Jennie
2023-03-13Vegetarisk! Om man vill äta det så borde man beställa den kassen, det har inte jag gjort, ändå kommer det Vegetarisk mat.
Anders
2023-02-16