Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli

För att göra en lyckad risotto behöver det dels röras om med tålamod, men även att den äts ihop med passande tillbehör! Det krämiga riset smaksätts med bland annat svamp, parmesan och vitlök, och till det äts även vitlöksstekt broccoli. Hur gott som helst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2025

Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
2 svamp-, grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
1 msk olivolja
3 dl risottoris (t ex arborioris)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
250 g champinjoner
1 msk smör
1 dl lagrad ost (gärna gran gustoso)
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Broccoli
250 g broccoli
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1914 KJ / 457 kCal
Fett18 g
Salt4.6 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
18 stGalet gott!
Erik
Väldigt krämig och god risotto. Vi tog kantareller istället. Mums😋
Per-eric
SUPERGOTT! Men tog en bra stund och blev en del disk, så man bör ha gott om tid. Inget för vardagskvällar.
Sara