Fänkålsrisotto med ostronskivling
En ljuvligt krämig risotto full av smak. Riset får puttra i den umamirika buljongen tills det fått rätt konsistens och smaksätts med den kraftfulla Västerbottensosten och fänkålens milda anissmak. Pricken över i:et är den stekta ostronskivlingen och de krispiga pinjenötterna som lyfter risotton till en ny nivå. Servera med en fräsch sallad på körsbärstomater och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
Risotto
13 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
4 port risottoris
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl riven ost (gärna Västerbottensost)
Ostronskivling
150 g ostronskivling
1/2 msk olivolja
70 g pinjenötter
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
1 citron
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2043 KJ / 488 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott, blev lite för mycket av citron saft. Men det blev gott iallafall
Bengt-erik
2020-07-27Hej Bengt-Erik! Kul att det blev gott, men ta gärna lite mindre citronsaft nästa gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28