Fänkålsrisotto med ostronskivling

15
1
Fänkålsrisotto med ostronskivling

En ljuvligt krämig risotto full av smak. Riset får puttra i den umamirika buljongen tills det fått rätt konsistens och smaksätts med den kraftfulla Västerbottensosten och fänkålens milda anissmak. Pricken över i:et är den stekta ostronskivlingen och de krispiga pinjenötterna som lyfter risotton till en ny nivå. Servera med en fräsch sallad på körsbärstomater och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Fänkålsrisotto med ostronskivling

Ingredienser

4 portioner

Risotto

13 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
4 port risottoris
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl riven ost (gärna Västerbottensost)

Ostronskivling

150 g ostronskivling
1/2 msk olivolja
70 g pinjenötter
salt och svartpeppar
1 kruka persilja
1 citron

Sallad

250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Bengt-erik

2020-07-27

Riktigt gott, blev lite för mycket av citron saft. Men det blev gott iallafall

Redaktionen ICAse

2020-07-28

Hej Bengt-Erik! Kul att det blev gott, men ta gärna lite mindre citronsaft nästa gång. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2043 KJ / 488 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden