Fänkålsrisotto med ostronskivling

15
1 Klimatsmart
Fänkålsrisotto med ostronskivling

En ljuvligt krämig risotto full av smak. Riset får puttra i den umamirika buljongen tills det fått rätt konsistens och smaksätts med den kraftfulla Västerbottensosten och fänkålens milda anissmak. Pricken över i:et är den stekta ostronskivlingen och de krispiga pinjenötterna som lyfter risotton till en ny nivå. Servera med en fräsch sallad på körsbärstomater och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Fänkålsrisotto med ostronskivling

Ingredienser

4 portioner

Risotto

13 dl
vatten
2
tärningar grönsaksbuljong
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
1 msk
olivolja
4
port risottoris
2 1/2 dl
vitt matlagningsvin
1 dl
riven ost (gärna Västerbottensost)

Ostronskivling

150 g
ostronskivling
1/2 msk
olivolja
70 g
pinjenötter
-
salt och svartpeppar
1
kruka persilja
1
citron

Sallad

250 g
körsbärstomater
65 g
mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Bengt-erik

2020-07-27

Riktigt gott, blev lite för mycket av citron saft. Men det blev gott iallafall

Redaktionen ICAse

2020-07-28

Hej Bengt-Erik! Kul att det blev gott, men ta gärna lite mindre citronsaft nästa gång. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2043 KJ / 488 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept