Fänkålsrisotto med ostronskivling
En ljuvligt krämig risotto full av smak. Riset får puttra i den umamirika buljongen tills det fått rätt konsistens och smaksätts med den kraftfulla Västerbottensosten och fänkålens milda anissmak. Pricken över i:et är den stekta ostronskivlingen och de krispiga pinjenötterna som lyfter risotton till en ny nivå. Servera med en fräsch sallad på körsbärstomater och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
Risotto
Ostronskivling
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott, blev lite för mycket av citron saft. Men det blev gott iallafall
Bengt-erik
2020-07-27Hej Bengt-Erik! Kul att det blev gott, men ta gärna lite mindre citronsaft nästa gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28