UNDER 45 MIN | Medel

Risotto med bresaola

Risotto går lika bra att göra en vardagskväll som till helg! Det härliga arborioriset passar ju utmärkt ihop med parmesanen. Haricot vertes, bresaola och smakrik rucola är tillbehören som du toppar risotton med.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och håll den varm.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olivoljan i en kastrull tills den är mjuk.
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt lite buljong i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd, rör i hälften av osten. Smaka av med peppar. 
  4. Koka bönorna i saltat vatten i 4 minuter.
  5. Servera risotton med bresaola, ruccola och resten av osten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 95 g parmesanflarn
  • peppar
  • 150 g haricots verts
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 453 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept