Risotto med bresaola

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
3
Risotto med bresaola

Risotto går lika bra att göra en vardagskväll som till helg! Det härliga arborioriset passar ju utmärkt ihop med parmesanen. Haricot vertes, bresaola och smakrik rucola är tillbehören som du toppar risotton med.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Risotto med bresaola

Ingredienser

4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 gul lök
1 msk olivolja
3 dl arborioris
95 g parmesanflarn
peppar
150 g haricots verts (bönor)
2 förp bresaola (à 70 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde den på råris och det blev väldigt gott också

Magnus

2020-02-04

Jättegott! Över förväntan!:)

Sanna

2020-02-03

Väldigt enkelt och mycket gott! Har redan tillagats två gånger denna vecka hemma hos oss.

Therese

2020-02-02

Näringsvärde per portion

Energi1890 KJ / 453 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med sojabönor och gremolata
Betyg 4.4 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccolirisotto med citron
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga