Risotto med bresaola
Risotto går lika bra att göra en vardagskväll som till helg! Det härliga arborioriset passar ju utmärkt ihop med parmesanen. Haricot vertes, bresaola och smakrik rucola är tillbehören som du toppar risotton med.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020
Ingredienser
4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 gul lök
1 msk olivolja
3 dl arborioris
95 g parmesanflarn
peppar
150 g haricots verts (bönor)
2 förp bresaola (à 70 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 453 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde den på råris och det blev väldigt gott också
Magnus
2020-02-04Jättegott! Över förväntan!:)
Sanna
2020-02-03Väldigt enkelt och mycket gott! Har redan tillagats två gånger denna vecka hemma hos oss.
Therese
2020-02-02