Risotto med bresaola

11
3
Risotto med bresaola

Risotto går lika bra att göra en vardagskväll som till helg! Det härliga arborioriset passar ju utmärkt ihop med parmesanen. Haricot vertes, bresaola och smakrik rucola är tillbehören som du toppar risotton med.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Risotto med bresaola

Ingredienser

4 portioner
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
gul lök
1 msk
olivolja
3 dl
arborioris
95 g
parmesanflarn
-
peppar
150 g
haricots verts
2
förp bresaola (à 70 g)
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Magnus

2/4/2020

Gjorde den på råris och det blev väldigt gott också

Sanna

2/3/2020

Jättegott! Över förväntan!:)

Therese

2/2/2020

Väldigt enkelt och mycket gott! Har redan tillagats två gånger denna vecka hemma hos oss.

Näringsvärde per portion

Energi 1890 KJ / 453 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept