Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
4
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blanda ned ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset och strö sedan lite hackade pinjenötter ovanpå. Servera risotton varm och njut av smakerna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

Ingredienser

8 portioner
7 - 7 1/2 dl  hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
ev 2 dl  torrt vitt vin
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk  smör
3 dl  arborio- eller avorioris
2 dl  riven ost t ex parmesan
svartpeppar
100 g  rucolasallad
250 g  körsbärstomater
1/2 dl  rostade pinjenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut osten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Lite beskt med så mycket ruccola. Jag kommer att byta ut hälften mot bladspenat nästa gång

Erica

2017-04-18

Helt underbart! Riktigt bra recept. Tack så mycket!

Berit

2017-04-10

Vi hade lufttorkat skinka och sparris till denna risotto. Också supergott!

Jette

2007-01-21

Näringsvärde per portion

Energi800 KJ / 190 kCal
Fett0 g
Kolhydrater25 g
Protein5.5 g

Testa liknande recept

Risotto på pumpa
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinka med krämig risotto
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga