Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blanda ned ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset och strö sedan lite hackade pinjenötter ovanpå. Servera risotton varm och njut av smakerna!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och ev vinet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och späd efter hand med buljongen. Låt koka på svag värme under omrörning ca 20 minuter.
  3. Rör ner smörklickar, ost och svartpeppar.
  4. Grovhacka salladen. Skölj och dela tomaterna i halvor. Rör ner grönsakerna i risotton. Strö över pinjenötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut osten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 7 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ev 2 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 msk smör
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • 2 dl riven ost t ex parmesan
  • svartpeppar
  • 100 g ruccolasallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 800 kJ / 190 kCal