Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

12
4
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blanda ned ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset och strö sedan lite hackade pinjenötter ovanpå. Servera risotton varm och njut av smakerna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter

Ingredienser

8 portioner
7 - 7 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
ev 2 dl torrt vitt vin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk smör
3 dl arborio- eller avorioris
2 dl riven ost t ex parmesan
svartpeppar
100 g rucolasallad
250 g körsbärstomater
1/2 dl rostade pinjenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja. Uteslut osten och välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Erica

2017-04-18

Lite beskt med så mycket ruccola. Jag kommer att byta ut hälften mot bladspenat nästa gång

Berit

2017-04-10

Helt underbart! Riktigt bra recept. Tack så mycket!

Jette

2007-01-21

Vi hade lufttorkat skinka och sparris till denna risotto. Också supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 800 KJ / 190 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 25 g
Protein 5.5 g
Läs mer om näringsvärden