Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blanda ned ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset och strö sedan lite hackade pinjenötter ovanpå. Servera risotton varm och njut av smakerna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
8 portioner
7 - 7 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
ev 2 dl torrt vitt vin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 - 2 1/2 msk smör
3 dl arborio- eller avorioris
2 dl riven ost t ex parmesan
svartpeppar
100 g rucolasallad
250 g körsbärstomater
1/2 dl rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi800 KJ / 190 kCal
Fett7.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5.5 g
Kommentarer
Lite beskt med så mycket ruccola. Jag kommer att byta ut hälften mot bladspenat nästa gång
Erica
2017-04-18Helt underbart! Riktigt bra recept. Tack så mycket!
Berit
2017-04-10Vi hade lufttorkat skinka och sparris till denna risotto. Också supergott!
Jette
2007-01-21