Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Betyg 2.8 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Skäm bort någon, till exempel dig själv, med en krämig risotto till kalkonfilé brynt i krossad vitlök. Det är förvånansvärt enkelt att göra risotto, när du har fräst löken och riset häller du bara på vin och vatten och rör om i en kvart.

Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Ingredienser

4 portioner

Svamprisotto

1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8 - 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
ca 300 g höstsvamp, skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
1 dl riven parmesan

Kalkon

ca 600 g kalkonfilé
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor

Till servering

rucola

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mums!

    Monika

Näringsvärde per portion

Energi2903 KJ / 694 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater57.6 g
Protein46.4 g

Testa liknande recept

  • Banan- och ananaspannkakor
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxspett med papayasallad
    Betyg 3.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sotad laxtaco med rostad majs
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med massamancurrygryta
    Betyg 3.4 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad