Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Skäm bort någon, till exempel dig själv, med en krämig risotto till kalkonfilé brynt i krossad vitlök. Det är förvånansvärt enkelt att göra risotto, när du har fräst löken och riset häller du bara på vin och vatten och rör om i en kvart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Risotto: Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp buljongen.
  3. Fräs purjolök och vitlök i olivoljan. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det nästan koka in i riset.
  4. Späd med varm buljong vart efter under omrörning. Låt det koka sakta. Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka.
  5. Kalkon: Krydda kalkonen med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök. Stek klart mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  6. Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svamp och parmesanost i riset. Späd ev. med mer buljong. Risotton ska vara ganska lös och krämig i konsistensen. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Till servering: Skiva kalkonen och servera till risotton och rucola.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
Svamprisotto
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • ca 300 g höstsvamp, skogschampinjoner eller champinjoner
  • 3 msk smör
  • 1 dl riven parmesanost
Kalkon
  • ca 600 g kalkonfilé
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
Till servering
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2903 kJ / 694 kCal