Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
1
Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Skäm bort någon, till exempel dig själv, med en krämig risotto till kalkonfilé brynt i krossad vitlök. Det är förvånansvärt enkelt att göra risotto, när du har fräst löken och riset häller du bara på vin och vatten och rör om i en kvart.

Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Ingredienser

4 portioner

Svamprisotto

1   purjolök
1   vitlöksklyfta
8 - 9 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk  olivolja
3 dl  arborioris
2 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
ca 300 g  höstsvamp, skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk  smör
1 dl  riven parmesan

Kalkon

ca 600 g  kalkonfilé
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 msk  smör eller margarin
2   vitlöksklyftor

Till servering

rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat

Kommentar

Mums!

Monika

2013-11-10

Näringsvärde per portion

Energi2903 KJ / 694 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater57.6 g
Protein46.4 g

Testa liknande recept

Flankstek/flappstek med grönsaker i röd curry
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxspett med papayasallad
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan- och ananaspannkakor
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad laxtaco med rostad majs
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med massamancurrygryta
Betyg 3.4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med pecannötter och kolasås
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga