Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

42
1
Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Skäm bort någon, till exempel dig själv, med en krämig risotto till kalkonfilé brynt i krossad vitlök. Det är förvånansvärt enkelt att göra risotto, när du har fräst löken och riset häller du bara på vin och vatten och rör om i en kvart.

Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto

Ingredienser

4 portioner

Svamprisotto

1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8 - 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
ca 300 g höstsvamp, skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
1 dl riven parmesan

Kalkon

ca 600 g kalkonfilé
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor

Till servering

rucola

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Monika

2013-11-10

Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2903 KJ / 694 kCal
Fett 29.7 g
Kolhydrater 57.6 g
Protein 46.4 g
Läs mer om näringsvärden